VARZA MURATĂ – arma secretă împotriva grăsimilor, cancerului și a bolilor de inimă

Nu toată lumea știe ce beneficii pentru sănătate are varza murată. Numeroasele sale beneficii au fost dovedite științific, iar cel mai important dintre ele este că îmbunătățește digestia și previne cancerul, accidentul vascular cerebral și infarctul miocardic.

Iată câteva dintre proprietățile sale cele mai importante

Conține probiotice

Probioticele sunt microorganisme care oferă efecte benefice în momentul în care sunt consumate prin alimentație.

Fermentația naturală oferă bacterii bune pentru sistemul digestiv și este recomandat să mâncăm varza acră după un tratament cu antibiotice, în scopul de a restabili bacteriile sănătoase din intestine.

Bogată în vitamina C

Pe vremuri, marinarii au avut în mod constant varză murată pe croaziere, datorită faptului că este bogată în vitamina C. Aceasta a prevenit scorbutul, care era cauzat de o deficiență de vitamina C.

Previne cancerul

Varza murată previne în mod eficient cancerul, datorită urmatoarelor ingrediente:

  • Flavonoizi – varza murată conține flavonoide care previn deteriorarea și îngustarea arterelor.
  • Glucozinolat– Acest ingredient din varza acră stimulează activarea enzimelor antioxidante naturale în organism.
  • Izotiocianat – Acest ingredient oferă beneficii puternice anti-cancer.

Ajută sănătatea inimii

Varza murată are un conținut ridicat în fibre, care îmbunătățesc digestia și sănătatea inimii. Fibrele oferă și alte avantaje, cum ar fi:

  • Reducerea riscului de infarct miocardic sau accident vascular cerebral
  • Reducerea riscului de arterioscleroză
  • Reducerea nivelurilor de colesterol rău (LDL)

Întărește oasele

Varza murată este plină cu minerale care ajută sănătatea oaselor să fie optimă și previne dezvoltarea osteoporozei.

De asemenea, vitamina K menține oasele sănătoase și controlează producerea de proteine, care sunt necesare pentru menținerea mineralizării oaselor.

Prin urmare, vă puteți bucura de numeroase beneficii pentru sănătate dacă începeți să consumați varză murată. Cu toate acestea, din cauza legilor pasteurizării alimentelor și a procesului de conservare, majoritatea verzelor murate ce se pot vedea pe rafturile magazinelor duc lipsă de bacteriile benefice, fiind distruse. Așadar, ar trebui să încercați și să consumați propria varză acră, care este simplă de pregatit.

Citește și: Ceaiul de BUSUIOC – excelent în stări de NELINIȘTE, AGITAȚIE, DEPRESIE, NEVROZĂ, DURERI DE CAP.